Våra stenar

Från gruva till StenBumlingen

Vi arbetar direkt med gruvsamhällena som levererar de råa kristallerna. Därefter utvärderar vi råstenarna och sorterar dem i olika typer för vidare arbete.

Huvudregeln för oss är Etisk gruvdrift.
Vad vi än gör bör det alltid gynna det lokala gruvsamhället .
Vi gör alltid vårt yttersta för att bidra till att skapa välstånd för den lokala byn genom att skapa kooperativ som ägs av byborna som i sin tur äger gruvan. Vi tillhandahåller kunskap och verktyg för att hjälpa dem att starta småskalig gruvdrift på ett säkert sätt.
Vi lär också ut hållbarhet så att resurserna håller längre och har en högre kvalitet, hur man återställer naturen efter att gruvbrytningen är klar. Resultatet kommer i högkvalitativa råstenar och kristaller, utan att använda några sprängämnen och skapa onödiga skador på naturen.

Vi kan ge certifikat för alla våra stenar. Vi föredrar att använda Swedish Gem Lab — Rahman Spectroscopy — ett av de mest exakta sätten att testa en ädelsten. Vid behov kan vi tillhandahålla certifikat från valfritt ädelstenslabb i världen till egenkostnad.

Du får alltid den sten du valt från bilden. Alla stenar vi erbjuder är äkta och matchar bilderna.

Som en allmän regel förbättrar vi inte våra ädelstenar. Om det finns någon form av behandling nämns det tydligt i beskrivningen av varje sten. Vi tror att behandlingen är kundens val att göra .