Vår berättelse

Sten Bumlingen är ett svenskt företag för ädelstenar, kristaller, fossil och smycken och en workshop för att lära sig tekniken att slipa ädelstenar.

Vilka vi är

Vårt team är baserat i Skandinavien och har en stor passion för ädelstenar och mineraler. I många år har vi arbetat med de finaste ädelstenarna, haft tillgång till gruvorna och kunnat välja det bästa råmaterialet direkt från gruvarbetarna.
Det betyder att vi har hela ursprunget för våra produkter.

Med hjälp av vår kompetens och utbildning skapar vi ädelstenar av hög kvalitet.
Vårt team har stor erfarenhet av ädelstensslipning, guld- och silversmide, värdering och identifiering.

Våra värderingar

Vi har alltid arbetat med en principregel.
Etisk gruvdrift.
Vad vi än gör bör alltid gynna det lokala gruvsamhället.
Vi gör alltid vårt yttersta för att bidra till att skapa välstånd för det lokala samhället genom att skapa kooperativ som ägs av lokalborna som i sin tur äger gruvan.
Vi tillhandahåller kunskap och verktyg för att hjälpa dem att starta småskalig gruvdrift på ett säkert sätt.
Vi lär också ut hållbarhet så att resurserna håller längre och har en högre kvalitet, återställandet av naturen efter att gruvbrytningen är klar.
Resultatet kommer i högkvalitativa rå stenar och kristaller, utan att använda några sprängämnen som skadar naturen och råmaterialet.

Våra ädelstenar har ingen behandling, är fria från kemiska förbättringar. Värme behandling och olja kan förekomma vilket då är angivet.

Skapa med oss

Använd vår erfarenhet för att skapa dina egna unika smycken. Tillsammans kan vi välja en  råsten, slipa den i en valfri form eller behålla den som den skapades av naturen. Och sedan med hjälp av våra guld/silversmeder designa ett unikt smycke.

Önskar du boka en workshop, vänligen kontakta oss via e-post eller telefon.
Vi delar gärna med oss ​​av vår erfarenhet.